Aktualności

GIS ostrzega przed bąblowicą, latem najwięcej zachorowań
20.07.2018
GIS ostrzega przed bąblowicą. Jest bardzo niebezpieczna i trudno ją zdiagnozować. Latem dochodzi do największej ilości zachorowań.
20.07.2018
Morawiecki: wyjechało 30 tys. lekarzy. Ich wykształcenie kosztowało nas 30 mld zł
20.07.2018
1
Sytuacja w służbie zdrowia jest jednym z najważniejszych priorytetów rządu - powiedział w czwartek premier Mateusz Morawiecki podczas spotkania z mieszkańcami Łodzi, odpowiadając na pytanie dotyczące służby zdrowia.
20.07.2018
1
Do Warszawy przyleciał pasażer z podejrzeniem malarii
19.07.2018
Na pokładzie samolotu z Brukseli do Warszawy przyleciał pasażer z podejrzeniem malarii - poinformował w piątek dyrektor biura marketingu i PR na Lotnisku Chopina Hubert Wojciechowski. Dodał, że został on przewieziony do szpitala zakaźnego.
19.07.2018
Lekarze przeciwni pomysłowi wykonywania szczepień przez farmaceutów
19.07.2018
"Nie ma akceptacji środowiska lekarskiego dla pomysłu przeprowadzania szczepień przez farmaceutów" - mówi wiceprezes Naczelnej Rady Lekarskiej, Andrzej Cisło.
19.07.2018
USA: farmaceuci mają tu swoją rolę w zakresie immunizacji
19.07.2018
Program szczepień w aptekach (Pharmacy-Based Immunization Delivery) to program edukacyjny, który uczy farmaceutów umiejętności niezbędnych, aby stać się głównym dostawcą zarówno w zakresie edukacji, jak i administracji szczepionek.
19.07.2018
Szwecja: wirus WZW A w mrożonych truskawkach z Polski
18.07.2018
Livsmedelsverket, czyli szwedzki odpowiednik sanepidu, potwierdził, że źródłem zakażenia WZW A wśród Szwedów są truskawki sprowadzone z Polski. Na razie potwierdzono 15 przypadków zakażenia.
18.07.2018
O szczepieniach w Polsce zadecydują: muzyk, magister filologii polskiej, technik informatyk i spawacz
18.07.2018
Parlamentarny Zespół ds. Bezpieczeństwa Programu Szczepień Ochronnych Dzieci i Dorosłych tworzą...
18.07.2018
GIS ostrzega ws. mrożonych warzyw
16.07.2018
Główny Inspektor Sanitarny przypomina, że większość mrożonych warzyw, w tym kukurydzę słodką, należy ugotować przed spożyciem. Tylko w ten sposób uchronimy się przed zakażeniami groźnymi bakteriami.
16.07.2018

Materiały do pobrania

Pytania i odpowiedzi