Podziel się z innymi:
2022-09-25
Badania: Nabyta odporność na niektóre alergeny pokarmowe może chronić przed COVID-19
Źródło/Autor:
PAP
Wiele popularnych pokarmów, szczepionek, wirusów i bakterii może przygotować układ immunologiczny do oporności na wirusa SARS-CoV-2 - informuje pismo „Frontiers in Immunology“.
Zobacz dalszy ciąg: Zaloguj się i przeczytaj pełną treść artykułu
Zarejestruj się
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się bezpłatnie i otrzymaj dostęp
do:
- niekomercyjnego biuletynu informacyjnego Goniec Medyczny. Trzy razy w tygodniu otrzymasz przegląd najbardziej interesujących informacji ze świata medycyny i farmacji,
- pełnych tekstów artykułów z wybranych polskich i zagranicznych czasopism naukowych,
- aktualnego kalendarza zjazdów, konferencji, szkoleń i innych wydarzeń medycznych.
Przeczytaj także:
W sezonie jesiennym wykonano 157 tys. szczepień przeciwko COVID-19 - wynika z danych Centrum e-Zdrowia przekazanych w czwartek PAP.
Według GIS najwięcej zachorowań będzie w drugiej połowie października. Tymczasem w wielu miejscach trudno o szczepienie – pisze czwartkowy „Dziennik Gazeta Prawna”.
Miasto Rzeszów zapłaci za szczepienia dzieci przeciwko meningokokom. Na pięcioletni program profilaktyczny przeznaczy prawie 350 tys. zł.
01.10.2025